den hundraåttiofjärde meningen

Det känns så besynnerligt att fylla år, när jag inte alls känner att jag åldrats på något vis, varken bra eller dåligt, de senaste 10 åren.

den hundraåttiotredje meningen

När jag går runt på stan är huvudet alltid fullt med bra meningar att skriva, men sen när jag väl sitter vid datorn är de oftast som bortblåsta.


den hundraåttioandra meningen

Nu har jag redan varit vaken i två timmar.

den hundraåttioförsta meningen

I min hundrasjuttioandra mening efterlyste jag Alberto Gonzales avgång, och tydligen läser han mig flitigt, för jag fick precis veta att han lämnat sin post.

den hundraåttionde meningen

Igår satt jag och installerade funktionen "compare people" på facebook, men så fick jag en flashback till mellanstadietiden då det gjordes listor på de mest populära i klassen, och "compare people" kändes som samma ångestframkallande verksamhet, så jag la snabbt ner det, och började fundera på om inte de flesta funktioner på facebook är på någon slags mellanstadienivå.

den hundrasjuttionionde meningen

Igår var en riktigt bra dag, bland annat tack vare min kära sambo och Amanda och Cathrin och Simone och Carolina och Katherine Heigl och Matilda och, förstås, Annelie, så jag lovebombar på er allihop.

den hundrasjuttioåttonde meningen

För den som känner att sedlarna bränner i plånboken finns nu möjligheten att köpa sig en penna, från ett välkänt exklusivt företag, för det facila priset av $700 000.


den hundrasjuttiosjunde meningen

Jag valde rätt dag till att gå tidigare, det är uppenbart, och därtill är jag glad för jag fick mitt nya examensbevis igår, och har alltså numera en fil. mag. i såväl idéhistoria som filmvetenskap.

den hundrasjuttiosjätte meningen

Nej, nu tar jag resten av dagen ledigt istället.

den hundrasjuttiofemte meningen

Idag börjar officiellt hösten för mig eftersom jag är tillbaka på jobbet, samtidigt som mina privata höstprojekt börjar, ett efter ett.

den hundrasjuttiofjärde meningen

Om man ska betala räkningar via internet måste man uppge ett referensnummer, och en del är korta och koncisa, men allt för många (som Trygg-Hansas) är så extremt långa att man blir skelögd och det verkar väldigt onödigt.

den hundrasjuttiotredje meningen

En artikel i The Economist, om det faktum att folk gladeligen köper PET-flaskor med kranvatten, som trots allt finns gratis hemma, frågade i  rubriken om consumers are daft, och svaret på den frågan är väl tyvärr ganska uppenbart.

den hundrasjuttioandra meningen

Efter att Karl Rove avgått väntar jag nu otåligt och förhoppningsfullt på att även Dick Cheney och Alberto Gonzales ska lämna det sjunkande skeppet.

den hundrasjuttioförsta meningen

Undrar om inte alla människor lider av ett slags egocentriskt tunnelseende.

den hundrasjuttionde meningen

Det är visserligen bara två katter i lägenheten men det känns som det är minst ett dussin för varje gång jag öppnar en skåpdörr, drar ut en bok i bokhyllan eller sätter mig vid datorbordet så hoppar det fram en katt, och det hela börjar bli närmast absurt.

den hundrasextionionde meningen

Anledningen till att jag inte hyllat Lee Hazlewood än är att han avled när jag var bortrest, men han har ju skrivit några av de bästa låtarna i musikhistorien, så hyllas ska han (och på min last.fm-sida med 60-tals musik finns några av mina Hazlewood-favoriter.)

den hundrasextioåttonde meningen

Jag har sett lite sporadiskt på Aktuellt under sommaren, och med tanke på hur dåliga de flesta inslagen är och hur menlösa nästan alla intervjuer är undrar jag om nyhetsprogram har så låg status att de bara kan få de reportrar som fick underkänt på journalistutbildningen.

den hundrasextiosjunde meningen

Vissa böcker är så bra att man vill läsa dem igen så fort man läst ut dem, men The Road to Oxiana av Robert Byron (om hans galna äventyr när han reste runt på häst, åsna och lastbil i Persien och Afghanistan i början av 30-talet) är så bra att jag började läsa om den redan innan jag läst ut den.

den hundrasextiosjätte meningen

Från det att jag anlände till Malmö tog det bara ungefär fem minuter innan jag hade gjort mig ovän med två värnlösa busschaufförer, men sen har det varit succé hela vägen, bortsett från att jag inte hinner med att besöka Helsingborg.


den hundrasextiofemte meningen

Den här musen dom har på Malmös stadsbibliotek är ju helt värdelös (och tangentbordet är inte så mycket bättre det heller)!

den hundrasextiofjärde meningen

Det är förvisso irriterande att inte komma på vad man skulle säga förrän efteråt men ännu mer irriterande är att komma på vad man ska säga, men inte våga göra det.

den hundrasextiotredje meningen

Kan ingen ge mig numret till Elisabet Höglunds frisör?

den hundrasextioandra meningen

Att se ett flygplan avlägsna sig alltmer och lämna ett vitt spår efter sig på en nästan molnfri himmel är bland det bästa jag vet.