den hundranittonde meningen

Som det är nu har jag tid att läsa varje nummer av The Economist och The Atlantic, men hade jag tid skulle jag helst läsa varje nummer av The Believer, The Word, Vanity Fair och The New Yorker också, så jag undrar nu hur jag ska bära mig åt för att kunna läsa tidskrifter som yrke (och samtidigt berätta att jag sen igår finns på myspace.com/fredrikzi, vilket just nu har nyhetens behag men som förmodligen snart förlorar sin charm).


den hundaartonde meningen

Nu har jag som genom ett trollslag varierat min kosthållning, och igår inleddes mitt nya matliv med att jag gjorde en mustig pastasallad, som tack vare den hemliga ingrediensen ananas/passions keso blev en en succé.

den hundrasjuttonde meningen

Jag läser inte bara Tintin, jag läser också Lucky Luke, och där har jag lärt mig följande två ord som är alldeles ljuvliga och därför bör användas mer regelbundet i vardagligt tal, nämligen "mutkolv" och "magborstare".

den hundrasextonde meningen

Jag ber att få göra er alla uppmärksamma på det faktum att en av världens bästa låtar, New Orders True Faith, fyller 10 20 år i år!!!!

den hundrafemtonde meningen

De senaste dagarna har jag läst flera artiklar av James Agee om Andra världskrigets slut, och en, från Time, 5 november 1945, berättade bland annat om en delvis förlamad soldat som kom hem från kriget med en docka till sin sexåriga dotter och en kortlek till sin nioåriga son, och jag blev så tagen att  jag knappt kunnat tänka på något annat sen dess, för efter att de öppnat presenterna så sa pappan åt dem att blunda varpå han sköt ihjäl dem.

den hundrafjortonde meningen

Jag är så hungrig!!

den hundratrettonde meningen

Igår var det på dagen hundra år sedan Georges Remi föddes, han som kallade sig Hergé och skapade Tintin, och som genuin Tintin-vän firar jag förstås och tänkte sätta mig och läsa om alla album i kronologisk ordning, fast inte just nu.

den hundratolfte meningen

Det pratas om att Stockholm ska bli "capital of Scandinavia", "sättas på kartan" och bli en "världsstad", och så vidare, vilket förstås är ganska tramsigt, men om man menar allvar med det så tycker jag man ska bygga ett storslaget konst- och kulturkomplex på exempelvis Årstafältet, ritat av någon världsberömd arkitekt som Koolhaas eller Gehry.

den hundraelfte meningen

Precis när jag satt mig på en bänk för att läsa lite Paul Auster på lunchen började det regna på mig, så nu sitter jag här vid datorn på mitt rum och skriver till er istället.

den hundrationde meningen

Nu när jag är klar med magisteruppsatsen får jag väl börja ta itu med mina nästa projekt, det vill säga att försöka ge ut en bok om film och en diktsamling, eller ska jag ta det lugnt och vänta till i höst kanske?

den hundranionde meningen

Igår ventilerades min magisteruppsats i idéhistoria, och nu när den är godkänd och klar känns det förstås bra, men samtidigt som något av ett antiklimax.

den hundraåttonde meningen

Ibland önskar jag att jag var David Attenborough, fast vid närmare eftertanke räcker det nog med att få ha hans jobb.


den hundrasjunde meningen

Jag har hört det sägas på tunnelbanan, på jobbet, i tidningar och annorstädes, att "det där östländerna" bara röstar på varandra i melodifestivalen, och jag blir lite irriterad på det eftersom alla röstar på sina grannländer främst, även vi självgoda skandinaver, och för övrigt, om melodifestivalen bör läggas ner bara för att Sverige (vars bidrag var ganska uselt) inte vinner, ska då även ishockey-VM läggas ner, och varför inte Oscarsgalan?

den hundrasjätte meningen

I simhallen i morse såg jag min gympalärare jag hade för 15 år sedan, och han såg exakt likadan ut, till och med kläderna var exakt samma som han hade då, och jag fann något trösterikt i det.

den hundrafemte meningen

Efter ett och ett halvt års total, förödande stress befann jag mig i april i något slags tillstånd av tilltagande apati (eller atrofi), men nu har jag gjort revolt mot mig själv och plötsligt händer allt på en gång, och förhoppningsvis får jag snart ordning på mitt kärleksliv också.

den hundrafjärde meningen

Plötsligt finns det en hel hög med intressenter för min lägenhet, och jag hoppas att det går undan nu, för jag är otåligt flyttsugen.


den hundratredje meningen

Jag skulle vilja uppdatera min kosthållning, så om någon har förslag på lättlagad mat som inte innehåller köttfärs, kyckling eller korv (det verkar som om jag bara äter k-mat) är ordet fritt.

den hundraandra meningen

Nu är jag på så där gott humör igen, och jag var det igår också, och jag vet inte om det är därför men jag tycker jag är synnerligen het i min gröna tröja idag, samtidigt som jag funderar på hur många ord med dubbel-a det egentligen finns i svenskan.

den hundraförsta meningen

By all means, tea rather than Eleanor Lavish!

den hundrade meningen

Det känns som att jag börjar återfå kontrollen över mitt liv, och när jag dessutom idag skriver min hundrade mening så tycker jag det finns all anledning att fira en smula.


den nittionionde meningen

Jag tänkte problematisera klichén att alla människor har lika mycket värde, men det är en för komplex fråga för att göras begriplig i bara en mening, så jag får tyvärr göra det på en annan plats, men ni kan ju fundera på vad det verkligen innebär när man säger att alla människor har lika mycket värde.